ADA DENİZ ULAŞIMIMA FIRTINA ENGELİ

ADA DENİZ ULAŞIMIMA FIRTINA ENGELİ

Kuzey Ege'de zaman zaman 70 kilometre esen lodos fırtınası nedeni ile Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri GESTAŞ tarafından iptal edildi

Çanakkale dahil Kuzey Ege'de etkili olan lodos fırtınası deniz ulaşımını engelledi. Zaman zaman 70 kilometre hızı aşan fırtına nedeni ile Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri aksadı.

Gestaş tarafından yapılan açıklamada fırtınanın etkili olduğu Kuzey Ege'de Bozcaada-Geyikli ve Gökçeada-Kabatepe feribot seferleri iptal edildi.

Sert esen lodos nedeniyle 18 Kasım Cuma günü Geyikli-Bozcaada hattında, Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 09.00'da, Geyikli'den Bozcaada'ya ise saat 10.00'da sefer yapılmasının ardından diğer tüm tarifeli seferler iptal edildi. Öte yandan aynı gün Gökçeada Kabatepe arasındaki tüm feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Güney Marmara, boğaz ve ada hatlarında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, boğaz hatlarında tarifeli feribot seferlerinin aksamadan devam ettiğini, 19 Kasım Cumartesi günü Gökçeada Kabatepe seferlerinin elverişsiz hava koşulları nedeniyle yapılamayacağını bildirirken, Bozcaada Geyikli feribot seferlerinin ise sabah saatlerinde son durumun değerlendirilmesinin ardından revize edilebileceğini duyurdu.