Ada Esnafından Çifte Bayram

Ada Esnafından Çifte Bayram

Bozcaada´da esnaf çifte bayram yaptı. Bozcaada sahilleri, 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yerli turistlerle dolup taştı.

Kuzey Ege Denizi´ndeki tatil beldesi Bozcaada, Ramazan Bayramı tatilinde çok sayıda tatilciye ev sahipliği yaptı. Ev pansiyonlarıyla birlikte 5 bini bulan yatak kapasitesine sahip olan Ada´da neredeyse tek bir kişinin bile konaklayacağı yer kalmadı. Ramazan ayında sakin geçen Ada´da esnafın yüzü de bayramdaki yoğunlukla birlikte güldü. Arife günü ile birlikte hem günübirlikçi, hem de konaklamalı turist akınına uğrayan Bozcaada´da turistler sahillere akın etti. Bunaltıcı sıcakta tatilciler, başta dünyaca ünlü Ayazma Koyu olmak üzere Ada´nın bakir koylarında kendilerini Kuzey Ege´nin sularına bırakarak serinledi.

YOLLAR YAYALARA KALDI

Sabah erken saatlerde sahillerde şezlong ve şemsiyelerin dolması nedeniyle vatandaşlar havlularını kumsala sererek güneşlendi. Ada´nın diğer sessiz bakir koyları da yerli ve yabancı turistlerle doldu taştı. Belediye´nin bayram öncesinde aldığı tedbirler sayesinde Ada´da olumsuzluk yaşanmadı. Ada´da yeni uygulanmaya başlayan trafik düzenlemesi kapsamında araçların merkeze alınmaması yayalara rahat bir nefes aldırdı. Ancak özellikle denize girilen koyların gerisinde uzun araç kuyrukları oluştu. Ada´ya gelip otel rezervasyonu yaptırmayan vatandaşların bir bölümü dönmek zorunda kalırken, yer bulamayanların bir bölümü ise araçlarında ve kumsallarda sabahlayarak Ada´yı terk etmedi. Aynı zamanda Ada´da belediye ve emniyet ekipleri çalışmalarını bu bayramda sıklaştırdı.