Ada Enkazdan Kurtuldu

Ada Enkazdan Kurtuldu

Aylardır çevreye tehlike saçan soğan gemisi romörkörlerin gece operasyonu ile Beylik koyundan alındı

29 Aralık 2015 tarihinde Bozcaada´nın turizme açık en güzel lokasyonlarından Beylik Koyu´nda karaya oturan gemi aylar sonra bulunduğu yerden çekildi. Deniz mevsiminde tatilcilerin akın ettiği Beylik Koyu plajında insan sağlığını da tehdit eden enkaz soğan gemisi, kurtarma romörkörler tarafından bulunduğu yerden açığa çekilerek götürüldü.

Bozcaada´nın en bakir ve özel koylarından Beylik Koyu´nda, plaja sıfır bir halde karaya oturan gemi aylardır kaderine terk edilmiş halde bekledi. Geminin parçalanarak taşınması en mantıklı ve ucuz yöntem gibi gösterilse de yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalmıştı. Gemi etrafında yapılan incelemede aylardır etrafa yoğun bir soğan kokusu yayan kuru yük gemisi, yaz aylarında plaja gelen vatandaşlar için de ciddi tehlike ve risk oluşturmuştu.

Yüksekliği 14 metre olan gemiye tırmanmak için sarkıtılan halat merdiveni kullanarak yukarı kadar çıkan vatandaşlar, kendilerini bekleyen tehlikelere aldırış etmeden meraklarını gidermeye çalışırken, soğan gemisi ünlü sinema oyuncusu komedyen Ata Demirer´in de mini klibine konu olmuştu.