Açıklamaların Tümü Yalandır

Açıklamaların Tümü Yalandır

Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar suçlamalara sert cevap verdi

15 Temmuz programları ile ilgili Çanakkale Belediyesine sosyal medya ve yerel basın organları üzerinden yöneltilen eleştiri ve suçlamalara Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar´dan açıklama geldi.

Ünüvar´ın kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yaptığı açıklamasında sert sözlere yer verdi. Ünüvar suçlamaları "çamur ve hamaset siyaseti" olarak yorumladı ve sosyal medya ve medyada konu ile görülenlerin tümünün yalan olduğunu bildirdi.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar açıklamasına "AKP´nin genel siyasette izlediği yalan, çamur atma, hamaset siyasetini izleyen birkaç AKP´liye cevap.." ifadeleri ile başladı.

15 Temmuz günü yapılacaklarla ilgili olarak, bizzat kendisinin telefon ve yazı ile belediyeye Valiliğin bildirmiş olduğu her şeyin eksiksiz ve harfiyen yerine getirildiğini belirten Ünüvar, Şehirdeki bilbord ve raketlerin giydirilmesi, elektrik direklerine Valilik tarafından hazırlanan kırlangıçların asılması, resmî binalara bayrak asılması gibi çalışmaların gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çekti.

´Çamur siyaset sevdalıları´

Konu şu ki çamur siyaseti sevdalıları Yen´i bir yalan gündem bulmuşlar, kendilerine. T.C´leri söküp ama işlerine geldiğinde bayrağa, Atatürk´e olmadık hakaret´e ses çıkarmayıp O´nun posterlerine sığınanların gözü Demircioğlu´ndaki binalarda bayrak aramış, bulamamış. Pilavı, bu sefer fesleğenle süslemişler, teröristlerle 450 km yürümüşüz de falan filan zırvalarından! çıkmışlar.

"İspat Valiliğimizin talimatıdır"

Bizim belediye olarak tüm milli bayramlarımızda ve 18 Mart´a her yeri bayrakla donattığımız doğrudur. Milli bayramlar öncesi valilik başkanlığında toplantılara katılırız ve gereğini yaparız. 15 Temmuz´da da valiliğimizin bize ilettiği her şey yapılmıştır. Basında ve sosyal medyada gördüğünüz açıklamaların tümü yalandır. İspatı ise valiliğimizin bize talimatlarıdır. Tavsiyem o dur ki, bırakın bu çamur ve hamaset siyasetini.

"250 şehit hepimiz 2 bin 196 gazi biziz"

15 Temmuz karanlık gecesinin aydınlanmasına izin vermeyenler, bize kahramanlık taslayamaz. 250 şehid hepimiz, 2 bin 196 yaralı biziz. Önce o gece ne olduğunu açıklayın, o masum 250 kişi neden öldü. Binlerce insan neden yaralandı. Önce hesabını verin. O hainleri kim büyütüp, besledi. İki hasım güç savaşı yapacak, masum insanlar ölecek, neden DEMİRCİOĞLU´na bayrak asmadınız hamaseti yapacaksınız..., AKP-Erdoğan iktidarı, başta Türk Silahlı Kuvvetler´in ana gövdesi olmak üzere, tüm toplumun karşı çıkarak bastırdığı bu Kalkışma Teşebbüsü gününü, sanki AKP´nin başarısı gibi göstereceksiniz, yaptığınız yanlışları ortaya koyanları dışlayacaksınız,

Kalkışmayı araştırmakla görevli olan Meclis Komisyonu, Fethullah Gülen Cemaati´ne yakınlığı bilinen bir milletvekilinin başkanlığında olacak ve rapor, Meclis Başkanlığı´na teslim edildikten sonra bile CHP aleyhine bölümler ekleyeceksiniz, Paşalar, MİT komisyona gelip o karanlık geceyi anlatmayacak, darbenin baş imamını salacaksınız, elini kolunu sallayarak gezecek, onca insanın ölümüne neden olan, ülkemizi adeta kana bulayan menfur girişim eniştemizden öğreneceksiniz.

´OHAL fırsatçılığı´

.....daha karanlığı aydınlatacağından emin olduğumuz onlarca soru dururken ve OHAL fırsatçılığıyla en son icraat meclisin sesini kısmaya çalışacaksınız, yollar aşınmasın diye, oturduğunuz yerden nutuk atacaksınız..... Yok öyle yağma.... Tüm hamasi söylemler = % 72