Abdest Tazeledik

Abdest Tazeledik

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 7 Haziran´da milletin mesajını aldıklarını ve bu doğrultuda 1 Kasım´a hazırlandıklarını söyledi

Ak Parti 24.dönem İstanbul, 25.dönem Çanakkale Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti Çanakkale 1.sıra Milletvekili adayı Bülent Turan, Ton Tv´de Vedat Sezer´in hazırlayıp sunduğu Bakış Açısı programına katıldı ve Kurban Bayramı ile birlikte ülke ve Çanakkale siyasetini değerlendirdi. Turan, 7 Haziran seçimlerinde milletin kendilerine bir mesaj verdiğini ve kendilerinin de bu mesajı çok iyi okuduklarını ve değerlendirdiklerini belirterek şimdi 1 kasım seçimlerine de bu çerçevede hazırlandıklarını söyledi. Bülent Turan 1 Kasım seçimleri için ?biz abdestimizi tazeledik, yenilendik ve milletin huzuruna çıktık? dedi.

?Kurban, et bayramı olmamalı?

Kurban bayramını değerlendiren ve halkın bayramını kutlayan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bayramların birlik, beraberlik, yardımlaşma ve yakınlaşma anlamı taşıdığını ve bayramlarda insanların her şeyi bir kenara bırakarak bir birleri ile yakınlaşması ve kucaklaşması için en anlamlı zamanlar olduğunu kaydetti. Turan, kurban bayramında kesilen kurbanların da bu anlamı ile yaşanması gerektiğini, bir et bayramına dönüştürülmemesi gerektiğini hatırlatarak ?kurban kesip, buzdolaplarına, dipfrizlere et stoklanmasını doğru bulmuyorum. Belki bu da bir ihtiyaç ama doğrusu kesilen kurban etlerinin fakir fukaraya ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıdır? dedi. Bayramda Hac görevini yapmakta iken yaşamlarını yitiren hacıların, ülkede duyulan şehit haberlerinin ve trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşların üzüntüsünü derinden yaşadığını da ifade eden Bülent Turan ?inşallah üzücü haberler bayramla birlikte biter? dedi. Bülent Turan kurban bayramında da vatandaşlar ile bir araya geldiklerini ve bundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek her bayramda ayrı bir köyde, beldede ya da ilçede olduklarını, bu bayramda da bayram namazını Çan´ın Yaykın köyünde kılarak oradan köy ve ilçe ziyaretlerine başladıklarını kaydetti.

?Seçim Hükümeti anayasal zorunluluktur?

Katıldığı programda ülke ve Çanakkale siyasetini de değerlendiren Bülent Turan, 7 Haziran seçimlerinde Ak Partinin yüzde 41 oy aldığını ve bunun önemli bir başarı olduğunu belirterek ?ancak yüzde 50 değil. Tek başımıza iktidar olamadık, hükümet kuramadık. Millet bize koalisyon hükümeti iradesini gösterdi. Ancak ne yazık ki hükümet kurulamadı. Süreci birlikte yaşadık. Gelinen noktada anayasal zorunluluk olan seçim hükümeti kuruldu. Bu süreçte de CHP ve MHP Bakan vermeyerek niyetlerini açıkça sergiledi. Oysa ki bu bir anayasal zorunluluktur, icraat değil seçim hükümetidir. Yani biz de Ak Parti olarak Bakan vermeseydik doğru mu olurdu? Elbette hayır, biz süreçte yapmamız gerekenleri doğru yaptık? dedi.

?Yenilendik, abdestimizi tazeledik?

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 7 Haziran seçimlerinde milletin verdiği mesajı iyi okuduklarını belirtti. Hocaların Bayramlardaki gibi uzun namazlarda konuşma yaparken cemaatin içinin geçtiğini hatta uyukladığını, yandaki vatandaşın da ?hadi git abdestini tazele öyle gel´ dediğini örnek veren Bülent Turan şöyle dedi: ?Millet de bize böyle dedi. Biz de bu mesajı iyi okuduk ve abdestimizi tazeledik. Genel Kurulumuzu yaptık, yenilendik, listemizi de buna göre hazırladık. Şimdi daha iyi daha nitelikli hizmet için daha istekli, daha güçlü Milletimizin karşısına çıkıyoruz?

Tüm adaylarımız güçlü isimler

Bülent Turan, 1 Kasım seçimlerinde Ak Partinin Milletvekili aday listesini ?Tüm adaylarımız güçlü isimler? olarak değerlendirdi. Kendisinin genç yaşından itibaren siyasetin içerisinde önemli pozisyonlarda görev yaptığını, gerek İstanbul, gerek Ankara ve gerekse Çanakkale´de her zaman milletin hizmetine koştuğunu, şimdi daha istekli, daha arzulu ve daha şevk ile göreve talip olduklarını belirten Bülent Turan şunları söyledi: ?Milletvekili adaylarımız Mehmet Özkurnaz, Jülide İskenderoğlu ve Ayhan Gider üçü de halkın içerisinden, önemli hizmetleri bulunan, sevilen sayılan isimler. Bu seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de hizmet için yola çıkan tüm aday adaylarımız ve teşkilatlarımız ile birlikte kol kola gönül gönüle halkımızın emrindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz, çalışacağız. Ak Parti Çanakkale´de yeniden 1.parti olacak ve kayıplarını telafi edecektir.?

?Verdiğimiz sözleri tutmak ilkemizdir?

Ak Parti Çanakkale Milletvekili halka verdikleri tüm sözleri tuttuklarını ve yapamayacakları işler için söz vermediklerini hatırlattı. Turan, 7 Haziran seçimlerinden önce Ak Partili Belediyelere Midibüs sözü verdiklerini ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bunun için devlet bütçesinden her hangi bir destek almadıklarını ve tamamen Ak Partili büyük Belediyelerden destek aldıklarını söyledi. Hükümet kurulamadığı için 3 aylık sürede nerede ne imkan varsa onu seferber ettiklerini söyleyen Turan, sadece Ak Partili Belediyelere destek oldukları yönünde eleştiriler aldıklarını hatırlattı ve ?Tabiiki biz bunları Ak Partili Belediyelerin imkanlarından Çanakkale için aldık ve sunduk. Diğer Belediyelerin de partilerinin yönettiği önemli Belediyeler var. Onlar da oradan destek alsınlar ve halkın hizmetine sunsunlar. Biz siyaset yapıyoruz. Elbette ki sayamayacağımız kadar önemli devlet yatırımlarını da takip ediyoruz ve gerekeni yapıyoruz. Hastaneler, okullar, barajlar, yollar gibi hizmetler aralıksız sürüyor? dedi.

Başbakanımız bayram müjdesi verdi

Bülent Turan, daha önce çeşitli nedenlerden dolayı kapatılan ve Balıkesir´e taşınan Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılması için çalışacaklarına dair söz verdiklerini ve bunun için süreci başlattıklarını hatırlatarak bu konuda da şunları söyledi: ?Biz halkımızın sıkıntılarını dinliyor, tespit ediyoruz ve gerekenleri yapmak için kolları sıvıyoruz. Bizim görevimiz bu. Orman Bölge Müdürlüğü Balıkesir´e taşınınca vatandaşlarımız, orman köylülerimiz ciddi sıkıntılar çekmiş. Bir imza için yollara düşmüş. Bu konuda hemen girişimlere başladık ve halkımıza elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Konuyu gerekli makamlara ilettik, Sayın Başbakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız konuyu derhal ele aldılar. Arife günü de Başbakanımız beni arayarak Orman Bölge Müdürlüğünün Çanakkale´ye taşınması için Bakanlar Kuruluna sevk edildiği müjdesini verdi. Biz her zaman elimizden geleni halkımızın hizmeti için seferber ediyoruz, edeceğiz de? dedi. Turan Türkiye´de sadece 2 ile verilen gece görüşlü helikopterlerden birini Çanakkale´ye getirdiklerini bunu da çok yakın görüştüğü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun destekleri ile sağlandığını belirten Bülent Turan Çan´a da yeni bir Devlet Hastanesi yapılacağı, yapılana kadar şimdiki hastanenin hizmete devam edeceğini müjdeledi. Turan Ak Partili belde belediyeleri için de hizmet araçları temin edeceklerini ve girişimlerin tamamlandığını kaydetti.

?Ortada hükümet yok, önerge veriyorlar?

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ton Tv´de yaptığı değerlendirmelerde muhalefet Milletvekillerine de eleştiriler getirdi. CHP´li ve MHP´li vekillerin sırf gazetelere manşet olmak için mecliste soru önergesi, araştırma önergesi ve kanun teklifi gibi girişimlerde bulunduğunu bunun elle tutulur bir yanının olmadığını belirten Bülent Turan "Bu akla ziyan bir durum. Ortada Hükümet yok, meclis yok, ama önerge üzerine önerge veriyorlar. Sırf bir şeyler yaptıklarını hissettirmek adına, gazetelere manşet olsun diye yapıyorlar. Danışmanları hazırlıyor onlar imzalıyor. Siz hükümet kurmaktan kaçacaksınız,  anayasal zorunluluk olan seçim hükümeti için Bakan vermeyeceksiniz. Sonra da kanun teklifi ve önergeler vereceksiniz. Bu abesle iştigalden öte bir durum değildir" dedi.

"Pilav polemiği ve yaşananlar hoş olmadı"

CHP´li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Milletvekili Muharrem Erkek´in bazı tasarruf ve söylemlerinin Çanakkale´de ve ülkede polemik konusu olduğuna da değinen Bülent Turan "Bunlar hoş şeyler değildir, yaşananlar bizi üzmüştür" dedi. Turan şunları söyledi: "7 Haziran seçim akşamı CHP 1.parti olunca ve HDP barajı aşınca Başkan Gökhan katıldığı televizyon programında ´Tüm HDP´lileri alnından öperim´ sözünü kullanarak, ardından da bunun için pilav dağıtarak halkın tepkisini çekmiştir. Biz de bunu tasvip etmedik edemeyiz de. PKK ile ilişiği olan bir partinin barajı aştığı için Belediye Başkanının ´teşekkür ve şükür´ pilavı dağıtması halkı incitmiştir. Biz eleştirince de "siz Çanakkale´yi geriyorsunuz" demiştir. Her şey ortada, Sur Belediyesi ile ´kardeş belediye´ protokolünün, eski Belediye Başkanının PKK´ya yardım ettiği ortaya çıkınca iptal edilmesi gerekirdi, bu olmadı. Ardından CHP Milletvekili Muharrem Erkek´in PYD ile ilgili Mardin´de basına yansıyan söylemleri de çok yanlıştır. Tüm bunların ardından havaalanında yaşananlar da yanlıştır ve bu beni de üzmüştür. Her ne olursa olsun Belediye Başkanı ve Milletvekiline tacizde bulunmak, saldırı girişiminde bulunmak doğru değildir. Ben Sayın Başkanı arayıp üzüntülerimi ifade ettim. Ama bu yanlışlardan dolayı hala kendilerinden çıkıp halktan özür dilemelerini bekliyorum"