91. Yılda Coşku Ve Hüzün Bir Arada Yaşandı

91. Yılda Coşku Ve Hüzün Bir Arada Yaşandı

Çanakkale'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl dönümü coşku ve hüznün bir arada yaşanmasına neden oldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl dönümü Karaman’ın Ermenek İlçesi`nde maden ocağında meydana gelen su baskını ve mahsur kalan 18 işçinin gölgesinde coşku içinde kutlanmaya çalışılırken yaşanan olay nedeniyle etkinlikler iptal edildi. 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk tören Çanakkale Valiliğinde gerçekleştirildi. Valilik makamında Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın tebrikleri kabulü ile başladı. Kabul törenine Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi temsilcilerinin katılmaması gözlerden kaçmadı.

Kordonda bayram coşkusu

Tebriklerinin kabulünün ardından resmi tören kordon boyunda gerçekleştirildi. Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın halkın ve askeri birliklerinin bayramını kutlaması ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, yine öğrencilerin oluşturduğu mehter takımı gösteri yaptı. Buradaki tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi. Öğrenciler, sivil ve askerî erkânla diğer vatandaşların katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı`ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, deniz polisi ve balıkçı tekneleri, Türk bayraklarıyla boğazdan geçti.

Kutlamalar mesajda kaldı

Resmi tören kapsamında kordon boyunda gerçekleştirilen törene Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisinden katılım olmaması sadece Milliyetçi Hareket Partisi İl ve Merkez İlçe Başkanının katılım sağlaması kutlamaların AKP ve CHP adına sadece mesajlardan ibaret kutlandığı söylemlerine yol açtı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan protokol düzenlemesinde askeri personellerin tüm yerleri doldurması nedeniyle Valilikte bulunan daire müdürlerinin ayakta kalması ise gözlerden kaçmadı.    

Coşkuya Ermenek engeli

Karaman’ın Ermenek İlçesi`nde maden ocağında meydana gelen su baskını ve mahsur kalan 18 işçinin kurtarma çalışmaları nedeniyle coşku içinde kutlanılmaya hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl dönümü etkinlikleri iptal edildi. Çanakkale Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan fener alayı, havai fişek gösterisi ve Nilüfer konseri iptal edilirken Kepez Beldesinde de yapılması planlanan Sıla konseri yine aynı gerekçeyle iptal edildi.

Erdoğan resepsiyonları iptal etti

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kolin Hotelde gerçekleştirilecek Cumhuriyet resepsiyonu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşanan olay nedeniyle resepsiyonları iptal etmesiyle yapılamadı.