41 Kere Maşallah

41 Kere Maşallah

Yıl 1975, Bayramiç Lisesi ilk mezunlarını vererek onların tercihlerine göre hayatın içinde değişik branşlarda görev almalarını sağladı.

Aradan geçen uzun yılların ardından değişik illerde kimisi emekli olmuş, kimisi hala görevlerine devam ederken geçmişin izlerini hatırlamaya başladı bu gençler...ister çocukluğa özlem diyelim ister lise yıllarını anımsamak diyelim ister çocuklarına kendi gençliklerini anlatabilme arzusu diyelim...

İzlerini kaybetmemiş ve bu zaman zarfında görüşme olanağı bulmuş arkadaşlar. neden "geçmişteki 6 Ed.A sınıf listesine ulaşmayalım ki " diyerek o yıllardaki sınıf listesini temin etmişler ve zincirleme ulaşımı sağlamışlar.. 2007 yılında Çanakkale Şehir kulübünde bir toplantı düzenlediklerinde yaşadıkları duygu seli anlatılamaz...her yıl aynı kasabanın gençleri ve lise arkadaşları olma duygusallığını yaşamak için bu toplanmayı gelenekselleştirmeye karar verdiler, öğretmenlerine de ulaştılar..yıllar sonra saçları ağarmış olarak birbirlerini görmenin mutluluğunu yaşamaya başladılar... 9 Nisan 2016..tam 41.yılda. Bayramiç´in Yanıklar köyünde bulunan Dağbaşı otelde yine biraraya geldiler. O dönem felsefe öğretmenleri Semiha Baydar, tarih öğretmenleri Fikret Erman´ ın kendilerine eşlik etmelerinden sonsuz mutluluk duydular..geceye sağlık sorunları nedeniyle katılamayan edebiyat öğretmenleri Emin Uğunlu´ nun ilk görev yeri ve Bayramiç Lisesinin ilk mezunları olan bu gençlerle duyduğu gururu anlatan duygu yüklü mesajını Cansel Civir´ in tüm arkadaşlarına okuması büyük bir alkışla heyecan duyulmasını sağladı. Sırf bu gece için Kocaeli, İzmir, İstanbul, Altınoluk, Çanakkale ve Bayramiç ten katılan lise arkadaşları, cumartesi gecesi otelde düzenlenen mahalli saz grubu eşliğinde sıcacık eğlenceli geçen bir yemeğin ardından ertesi sabah, doğup büyüyüp öğrencilik yıllarının geçtiği Bayramiç´ in yemyeşil Yanıklar, Armutlu ve Yaylacık köylerinde doğa yürüyüşü yaptılar. Her yıl tekrarlayacakları bu beraberliğin bir yıl sonraki özlemiyle vedalaştılar..41 kere maşallah !