3 Önceliğimiz Olmazsa Olmazımız

3 Önceliğimiz Olmazsa Olmazımız

Haziran ayında yaptığı genel kurul ile kan değişikliğine giden ve genç bir yönetim kurulu oluşturan Geliboluspor´da yeni başkan Mevlüt Can, önceliklerinin kulübü kurumsal bir yapıya kavuşturmak, tesisleşmek ve güçlü bir altyapı oluşturmak olduğunu kaydett

Geliboluspor´da Haziran ayının başında yapılan genel kurul sonrasında göreve gelen Başkan Mevlüt Can, yeni sezon öncesindeki hedeflerini anlattı.

?İlk öncelik kurumsallık?

?Toplumsal yaşamda da başarılı olmak, birinci olmak, şampiyon olmakher insanı mutlu eden duygulardır? diyen Can, yazılı olarak yaptığı açıklamasının ilk bölümünde şu ifadeleri kullandı: ?Şampiyon ve bir üst ligde kalıcı olmak için birçok sebebin varlığını bilmek gerekir. Bunlar içinden en önemlileri, kulübün ekonomik bağımsızlığı, tesisleşme ve sporcu eğitim merkezleri (alt yapı) ve bilinçli taraftar topluluğu, yani kurumsallaşmasıdır. Ve  tesisleşme, uzun vadeli düşünce yapısının ürünüdür ve kulübün kurumsal altyapısının en önemli unsurudur. Spor alanında gelişmemizin yolu da tesisleşmeden geçiyor. Neden tesisleşmek derseniz de yapılan tesisler öncelikle kulübün sabit varlıklarının artışına, bazı tesislerden önemli gelirler elde edilmesine ve bazı giderlerden tasarruf edilmesine imkan sağlayarak kulübün bütçesini büyütür. Kısaca bir spor kulübünü hem ?büyüten´ hem de ?geleceğe taşıyan´ en önemli yapıtaşıdır. Tesisleşme, daha fazla amatör sporcunun modern imkanlarda spor yapmasına imkan sağlayarak, amatör branşlarda dünya çapındaki başarıların önünü açar. Halktan daha fazla kişinin sporla ilgilenmesine ve spor yapmasına katkı sağlayarak önemli sosyal ve toplumsal faydalar ortaya çıkarır. Bu konuda arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor bu konuda çalışmalarımızı tamamladıktan sonra daha net bir açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız.?

?İyi bir hava yakaladık?

Bu sezon hedeflerinin ligi en iyi yerde bitirmek olduğunu vurgulayan, yeni sezon ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Geliboluspor Kulübü Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı:

?Yönetim kurulumuz iç transferi bitirdi. Geçen sezonki sporcu kardeşlerimize yolumuza devam ediyoruz. Ayrıca takımın ihtiyacımız olan bölgelerine de bütçemiz imkanları dahilinde transferler yapmayı planlıyoruz ve bunla ilgilide görevli arkadaşlarımızın çalışmaları görüşmeleri devam ediyor ay sonuna kadar neticelendireceğimizi düşünüyorum.

Gelibolu Belediye Başkanlığı ile birlikte yaptığımız futbol yaz kursları ile 2001/2010 doğumlu 250 sporcuyla güzel bir hava ve iletişim yakaladık. Diğer ilçelerin yaz kursları ile müsabakalar yaparak minik kardeşlerimizin spor hayatını sevmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halen mevcut olan genç sporcularımız ve buradan aramıza katılacak olan yeni sporcular ile genç takımlarımız hemen hemen her kategoride liglere katılacak.

Yine Gelibolu Belediye Başkanlığımız ile birlikte yaptığımız yaz basketbol kursunda 100 sporcu ile yolumuza devam ediyoruz. İlçemizde eksikliği hissedilen salon sporlarını tekrar canlandırmak amacındayız. Bu bağlamda gönüllülük esasında çalışmalar yapan genç ve donanımlı teknik ekibimiz ilk etapta güzel bir altyapı oluşturarak tüm yaş kategorilerinde yeniden liglerde ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyor. Fedakarca destek olan bu arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Yeni sezonda bayan basketbolda şu an hangi kategoride olacağını bilemiyoruz ama lige katılacağız. Satranç takımı kurmak istiyoruz, bunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yaz spor okullarında bize sonsuz destek veren Belediye Başkanımız M.Mustafa Özacar´a çok teşekkür ediyoruz. İktisadi işletme konusunda ise işletmenin müdürü olan arkadaşımız ile yönetim kurulumuzun yapacağı toplantıdan sonra nasıl bir yol izleyeceğimize hep birlikte bir karar vereceğiz.?