2 Önemli Müjde

2 Önemli Müjde

YÖK ÇOMÜ'nün 2 adet anabilim dalı kurma ve yüksek lisans programı açma taleplerini kabul etti.

Yükseköğretim Genel Kurulu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 2 adet anabilim dalı kurma yüksek lisans programı açma taleplerini kabul etti.

Kurulun kararına göre ÇOMÜ’de Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak ‘İş Güvenliği Anabilim Dalı’ kurulmasına ve ‘İş Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’ başlatılmasına, Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak Bölgesel Araştırmalar Anabilim Dalı altında ‘Türkiye Araştırmaları (İngilizce) Tezli Yüksek Lisans Programı’ açılmasına karar verildi.

Yüksek Lisans ve doktora programlarının üniversitelerin bilimsel ve eğitsel olgunluğunu gösteren önemli bir veri olduğunu belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ’nün bu alanda son yıllarda ciddi bir atılım içinde olduğunu, YÖK’ün yeni kararları ile yüksek lisans ve doktora alanındaki gelişmenin ivme kazanacağını ifade etti.

Rektör Laçiner şunları söyledi:

“İş Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’ bizlerin çok önem verdiği bir programdı. Malum iş güvenliği alanında ciddi bir açık bulunuyor ve Üniversitemiz bu konuda daha fazla uzmanlaşmak istiyor. Diğer program ise, yani ‘Türkiye Araştırmaları’ ise İngilizce olarak eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yapılacağı bir alan. Programın İngilizce olmasının nedeni ise Türkiye çalışacak özellikle yabancı araştırmacı ve öğrencilerin ÇOMÜ’de kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayabilmek. İngilizce Türkiye Araştırmaları programı alanında Türkiye’de bir ilk olacak. Üniversitemiz ve bilim camiası için hayırlı olmasını temenni ediyoruz”.

Bu arada ÇOMÜ’nün yüksek lisans ve doktora öğrenci sayılarında da radikal bir artış gözleniyor.2010 yılında sadece 1.583 olan bu rakam 2014 yılında 4.187’ye yükseldi. Artışın gelen yoğun talep ile orantılı bir şekilde 2015 yılında da sürmesi bekleniyor. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ’nün uzun vadede yüksek lisans ve doktorada hedefinin toplam öğrenci sayısının en az % 30’u olması gerektiğini ifade etti.