241 Şehit 241 Aşure

241 Şehit 241 Aşure

Biga Şadan Doğan Ana Okulunda personel ve minik eller Demokrasi Şehitleri için aşure dağıttı

Muharrem ayının başlaması dolayısı ile duyarlı bir etkinliğe daha imza atan Biga Şadan Doğan Ana Okulunda yönetici, veli ve minik öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde hainlere gövdelerini siper ederek vatan uğruna can veren 241 demokrasi şehidi adına 241 Aşure hazırlayıp dağıttı.

 

Müslümanlıkta önemli aylardan kabul edilen Zilhicce ayının son gecesini Muharrem ayına bağlayan zaman dilimi Hicri yılbaşı olarak kabul ediliyor. Her yıl 11 ya da 12 gün sarkan Hicri Yılbaşı bu sene 14 Ekim´de idrak edilirken, Biga Şadan Doğan Ana Okulu ikincisini düzenlediği ?Aşure Günü´nü demokrasi şehitlerinin ruhuna hediye etti.

Anlamlı etkinlik Şadan Doğan Ana Okulunda gerçekleştirildi. Okul yöneticileri, personel, Veliler ve minik öğrenciler pişirilen Aşureye dualarını ve sevgilerini kattı. ?241 Şehide 241 Aşure´ adı ile düzenlenen Aşure Günü etkinliğine Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Okula ismini veren Doğtaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı hayırsever işadamı Şadan Doğan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve Biga Milli Eğitim Müdürü Erdal Arslan da ziyaret ederken özel konuklara aşure ikramında bulunuldu.

Anlamlı etkinlikte 241´inci aşure Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan´a ikram edildi. Ayrıca Şadan Doğan Ana Okulusosyal paylaşım sitesinden de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş´a, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Zülküf Memiş adına da aşure ikramları yollandı.

 

İkinci Aşure Günü etkinliğinin öncelikle 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini bir kez daha saygı, şükran ve minnet ile anma amacı ile düzenlendiğini ifade eden Okul Müdüresi Emel Çimen, ?Biliriz ki gönüller birbirini uzakta olsa hep bir yerlerde bulur. Şehitlerimizin Ruhları Şad olsun, onları unutmadık, hiçbir zaman unutmayacağız? dedi.