2.2 Milyonluk Davada Gökhan´a Beraat

2.2 Milyonluk Davada Gökhan´a Beraat

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ağustos ayında katıldığı Televizyon programında ÇTSO Başkanı Bülend Engin için ?Bülend Engin FETÖ´cü. İftira da atmıyorum..? ifadelerini kullanmıştı.

 Hakkında FETÖ´cü iddiasında bulunan Ülgür Gökhan´a 2.2 milyon liralık tazminat davası açan Bülend Engin büyük hayal kırıklığına uğradı. Savcılık Bülend Engin´in yaptığı şikâyeti ve Ülgür Gökhan´ın ifadesini dinledikten sonra takipsizlik verdi.

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ağustos ayında Ton TV kanalında canlı olarak yayınlanan ve Gazeteci Vedat Sezer´in hazırlayıp sunduğu programda ÇTSO Başkanı Bülend Engin´e yönelik çok sert açıklamalarda bulunmuştu. ÇTSO Başkanı Bülend Engin´in Çanakkale´ye ve iş dünyasına zarar verdiğini çeşitli örneklerle anlatan Ülgür Gökhan, açıklamalarında da Bülend Engin´i FETÖ´cü olmakla suçlayarak ?Bülend Engin FETÖ´cü. İftira da atmıyorum..? ifadelerini kullanmıştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın ÇTSO Başkanı Bülend Engin´e yönelik FETÖ´cü suçlaması kamuoyunda da sansasyon yaratmıştı.

BÜLEND ENGİN 2.2 MİLYON LİRALIK DAVA AÇTI

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın televizyon kanalında kullandığı ?Bülend Engin FETÖ´cü. İftira da atmıyorum..? sözleri üzerine harekete geçti. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, basın yoluyla hakarete uğradığı ve mağdur olduğu gerekçesiyle Belediye Başkanı Ülgür Gökhan aleyhinde 2 milyon 200 bin Türk Liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Bülend Engin´in şikâyeti üzerine Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ı geçtiğimiz günlerde ifadeye çağırdığı öğrenildi. Ülgür Gökhan´ın Çanakkale Adliyesine gelerek Savcılığa sunduğu delillerin incelenmesiyle davanın düşmesinde etkili olduğu öğrenildi. Savcılık Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın kullandığı ifadeleri Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında seçilmişlerin eleştiriye açık olması gerekliliği ilkesi doğrultusunda beraat ettirdiği öğrenildi. 2 Milyon 200 bin liralık davaya konu olan televizyon programında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın kullandığı ifadeler ise şu şekilde;  ? Tam bu noktada ben bir şey söyleyeyim; kendisi FETO´cu. İftira filan da atmıyorum; herkes açsın youtube´u Çanakkale´de yapılmış olan Türkçe Olimpiyatlarını açsınlar, kendisin yaptığı konuşmayı izlesinler! Kapatılan okullara, Afrikalara kadar demirler gönderenler.. Demiştim ya hani; herkes FETO´cu değil. Bir kısmı inanmış olan insanlar bir kısmı da bu kanalla menfaat sağlamaya çalışan insanlar. Para ahlakı getirmez, parayla ahlakı satın alamazsınız. Zaten o paralarda kendi parası değil; patronlarının parası. Tamam Allah razı olsun; cami, okul, konferans salonu yaptılar. Ama bunlar sana ahlaksız olma hakkı vermez; tam tersine büyüklük verir. Senin siyasette ne işin var? Sen kime yaltaklanmaya çalışıyorsun? Sen ÇTSO Başkanısın, tarafsız olacaksın, üyelerini temsil edeceksin. Biraz ağır olacaksın, tüm siyasilere vekillere saygılı olacaksın. Parayı veririm düdüğü çalarım diye bir şey yok. Başkaları ağzını açamıyor diye bizlerinde ağzını açmayacağını sanmasın. O yüzden Sadık Aydoğan´a yapılanları da şiddetle kınıyorum. Recai Başaran´a yapılanları da şiddetle kınıyorum. Halkımıza da bir kez daha duyuruyorum; ben böyle düşünüyorum, böyle söylüyorum takdir halkımızındır, takdir ÇTSO üyelerinindir. ÇTSO hiçbir dönemde böylesi bir duruma düşmemişti.?