11 BELEDİYEYİ YENİDEN AÇACAĞIZ

11 BELEDİYEYİ YENİDEN AÇACAĞIZ

CHP Çanakkale Milletvekili Adayı İsmet Güneşhan, Çanakkale’de önceki yıllarda kapanan 11 belde belediyesinin tekrar açılarak halkın hizmetine sunulacağını açıkladı.

Güneşhan, açılacak belediyelerin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar, Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme, Kozçeşme, Yeniçiftlik, Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye, Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır, Merkez ilçesine bağlı Erenköy, Kumkale, Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun, Hamdibey ve Pazarköy olduğunu söyledi.

 

“BELDE BELEDİYELERİNİ PROJE BAZINDA DESTEKLEYECEĞİZ”

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Güneşhan, "Ortak Politikalar Mutabakat Metnimizde kapanan belde belediyelerinin tekrar açılacağını duyurmuştuk. İlimiz için ise açılacak belediyelerimiz ile ilgili teknik bir ekip oluşturduk. Ekibimiz belediyelerimizin açılma süreci ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor. Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar, Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme, Kozçeşme, Yeniçiftlik, Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye, Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır, Merkez ilçesine bağlı Erenköy, Kumkale, Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun, Hamdibey ve Pazarköy belediyelerini tekrar açacağız. Ayrıca çalışmalar kapsamında bütçe yetersizliği nedeniyle gerekli gelişmeyi göstermekte ve hizmet götürmekte zorlanan belde belediyelerini proje bazında destekleyeceğiz. İlimizin daha fazla kalkınması için her çalışmayı yapacağız. Çanakkale'ye ve ilçelerimize baharı getireceğiz." dedi.