100. Yıla, Konut Günleri Damgası

100. Yıla, Konut Günleri Damgası

Çanakkale Müteahhitler Birliği'nin 13-19 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği Çanakkale Konut Günleri, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı nedeniyle önem taşıyor.

Çanakkale Müteahhitler Birliği'nin 13-19 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği Çanakkale Konut Günleri, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı nedeniyle önem taşıyor. Konuyla ilgili konuşan Hakem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Durmaz, 2015 nedeniyle Konut Günleri'nin ayrı bir önem taşıyacağını ifade etti.

 

Hakem İnşaat Yönetm Kurulu Başkanı Kemal Durmaz, katılımcısı olduğu Çanakkale Konut Günleri hakkında açıklama yaptı. Projelerinde akıllı ev teknolojisini öne çıkardıklarını ifade eden Durmaz, açıklamasının devamında ise; Hakem İnşaat olarak insanların alım hedeflerine ve amaçlarına uygun konutlar üretmeyi ve bun konutların kişilerin kendi kullanımlarına her zaman açık olabilmesi ve ödedikleri aidatların da karşılığını alabilmelerinin yanın da özellikle enerji ve su tasarrufuna yönelik yapılar üretmeyi hedef olarak aldık.Bu bölge insanı için dört duvardan oluşan ve kalite olarak sadece mutfak ve banyo unsuru örnek gösterilen, kullanmayacakları havuz ve hamam gibi masraf artırıcı unsurlar yerine; lüks sayabileği gerçek anlam da akıllı ev teknolojisini ve enerji yönetim sistemlerini konutlarımız da standart olarak uygulayabileceğimizi göstermek istedik. Çanakkale'nin konut alanı olarak belirlenen alanlarının kişisel yatırım, yöre mimarisine ve peyzajına aykırı bina stokları ile değil gerçek anlamda ve geleceğide beraberinde taşıyan ister yatırımlık isterse oturumluk konutların üretilebileceğini ispatlamak istedik. Bu sebeple Konut Günleri'nde; Çanakkale yöre özelliklerine uygun yatay mimariyi ve Çanakkale insanının yaşadığı mahalle ortamına uygun site özellikleri içeren; enerji verimliliği kanununa uygun ses, ısı ve su yalıtımlı, enerji tasarruflu, şehir enerjisinin kesilmesi durumun da kendi elektriğini üretebilecek, Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan özelliklere uygun, dahası müşterilerimizin evlerinden, şehrin veya dünyanın herhangi bir noktasından evleri ile iletişime geçerek içeriden veya dışarıdan gelebilecek hırsızlık, yangın, su basması gibi her türlü tehlikelere karşı ve kendileri evlerinde değilken evlerine gelen dost ve akrabalarına karşı her zaman yakın olabilecek, ısıya, ışığa ve harekete karşı duyarlı akıllı ev sistemlerini de projelerimize dahil ettik. Bunun yanında daha birçok pratik ve zengin uygulamaların elde edilebilir fiyatlara konut sektörü üretimine de sunmayı kendimize hedef seçmiş durumdayız Çanakkale Konut Günleri'nde. Konut Günleri, Çanakkale'ye, bölgenin özel durumu ve Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması nedeniyle bu topraklar da bizim istikbalimiz için can veren şehitlerimiz adına da görevlerimizi tekrar hatırlatmaları anlamında ayrı bir önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

HALKA ULAŞMANIN EN DOĞRU YOLU

HMT Mehmetoğulları İnşaat'ın sahibi Halis Taş ise, Çanakkale Konut Günleri'nin katılımcı firmalar açısında halka ulaşmanın en doğru ve kolay yolu olduğunu belirterek; Bir inşaat firması için doğru ve müşterileri memnun edecek projeler yapmak önemli bir unsur ancak en az bunlar kadar kendisini halka doğru anlatabilmek, ulaşmak ve pazarını büyütmek daha da önemli. Bu açıdan biz Konut Günleri'ni önemsiyoruz” dedi.