100. YILDA MEYDANA EL ATTILAR

100. YILDA MEYDANA EL ATTILAR

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Aydın, Çanakkale Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’ndaki düzenleme çalışmaları hakkında eleştirilerde bulundu.

Cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıkmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Aydın, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın heyecanla beklediğimiz 100. yılını, Türkiye’mizin tüm illerinde olduğu gibi Çanakkale’mizde de büyük bir coşku ile kutladık. Çanakkale Valiliği'mizin koordinasyonunda gerçekleşen Fener Alayı’nda 2023 metre uzunluğundaki şanlı Türk bayrağımızı yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizle omuz omuza taşırken duygusal anlar yaşadık. Şehrimizde yoğun ilgi gören kutlamalarda Çanakkaleli hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıkmanın gururunu yaşadık” dedi.

 

“Cumhuriyet Meydanı’nındaki düzenleme çalışmalarının yetiştirilememesi yerel yönetiminin bir ayıbıdır.”

 

Cumhuriyetimizin adıyla şehrimizde simge haline gelmiş meydandaki düzenleme çalışmalarının Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamalarına yetiştirilememesine dikkat çeken Aydın, “Keşke Cumhuriyetimizin 100. Yılını Cumhuriyet Meydanımızda da kutlayabilseydik ama yapamadık. Cumhuriyet Meydanı’nındaki düzenleme çalışmalarının yetiştirilememesi yerel yönetiminin bir ayıbıdır" ifadelerini kullandı.

 

AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Ertuğrul Aydın açıklamalarının devamında "Çanakkale Belediyesi'nden Çanakkalelilerin beklediği sadece meydanın çevre düzenlemesi ve peyzaj işleridir. Ancak bunun da hala tamamlanamadığını üzülerek gördük.

Halbuki, mevcutta kullanılan Cumhuriyet Meydanı’nın yanında bulunan eski yurt binasının Milli Eğitim ve diğer kurumların inisiyatifi ile yıkılarak arazisinin uzun süre önce Çanakkale Belediyesi’ne devri ile mevcut meydanın kullanım alanı yaklaşık üç kat arttırılmıştı, bu şehir adına bir katma değerdir. Eğer istenilseydi; peyzaj ve zemin yenileme ağırlıklı olan meydan düzenleme işi, Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusuna yakışır bir heyecanla yetiştirilip bitirilebilirdi. Keşke yetiştirilmiş olsaydı." diyerek geç kalınmış olduğuna dikkat çekti.

 

"Umarım Ata'mızı 10 Kasım'da Cumhuriyet Meydanı'nda anabiliriz"

 

"Umuyoruz ki bu proje, Belediye'nin diğer birçok projesi gibi yarım ya da yıllarca sürüncemede kalmaz. Yine umuyoruz ki her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinliklerinde Cumhuriyet Meydanı’mızda Ata’mızın hatıralarını anabiliriz." diyen Aydın; meydanın 10 Kasım'a yetişip yetişmeyeceğinin kamuoyu tarafından merakla beklendiğini ifade etti.

 

"Vatanını ve memleketini en çok seven zaman kaybetmeyendir"

 

Aydın son olarak "Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket etmek; onun bize miras bıraktığı anlayışla hareket etmekle olur, sözle değil icraatle olur, heyecanla ve gecesini gündüzüne katmakla olur. Vatanını ve memleketini en çok seven, görevini en iyi yapan ve bunun için zaman kaybetmeyendir. Çanakkalelilerin beklediği budur.” ifadelerini kullandı.