1 Numara Olacak

1 Numara Olacak

Dr.Kenan Eliuz yeniden kamu sağlık hizmet birimlerinin başına geçiyor

Uzun yıllar Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimliği ve ardından yapılan statü değişikliği ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini başarı ile yürüttükten sonra Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne atanan Opr.Dr.Kenan Eliuz´un ilgili kanunda yapılacak yeni düzenlemelerin ardından yeniden sağlık hizmetlerinin başına geçeceği öğrenildi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak görev yapan ancak daha sonra bu göreve Opr.Dr.Tezcan Sezgin´in atanmasından sonra gidilen görev değişikliği ile İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr.Kenan Eliuz´un yakında yeni statüye göre hizmet birimlerini yöneteceği öğrenildi. Ankara kaynaklı edinilen bilgiye göre bir birinden farklı görev ve sorumlulukları bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, gidilecek yeni düzenlemeye göre idare amirliği olarak İl Sağlık Müdürlüğü´ne bağlanacak.  

Halen yürürlükte olan 663 sayılı yasaya göre mevcut idari yapının devam ettiği, yeni Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın Mehmet Müezzinoğlu´nun döneminde ele alınan konu ile ilgili yasal düzenlemeye gidileceği konusunda Başbakan ile görüştüğü ve daha önce torba yasa kapsamına alınacak düzenleme çalışmalarına önümüzdeki günlerde yeniden başlanılarak meclise gönderileceği belirtiliyor.

Söz konusu statü değişikliğini öngören yasal düzenlemelerin gerçekleşmesinin ardından yasalaşırsa, Çanakkale İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmakta olan Dr.Kenan Eliuz da bu statü değişikliğine göre yeniden kamu sağlık hizmetlerinin başına geçeceği, diğer birimlerin de üst amiri olarak yetkilendirileceği kaydedildi.