1 Kasım´da Destek İstiyoruz

1 Kasım´da Destek İstiyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, seçim çalışmalarına Ezine ilçesine yaptığı ziyaretle devam etti.

MHP Ezine İlçe Başkanı Ali Tevfik Aytemurer ve ilçe yöneticileri ile birlikte pazar esnafını gezen, kahveleri gezerek vatandaşlarla buluşan Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna,  1 Kasım seçimleri için vatandaşlardan destek istedi. MHP´li Tuna, seçim beyannamesinde bulunan vaatlerle ilgili vatandaşları bilgilendirirken, ulusal bütünlüğe dikkat çekerek,? başka bir Türkiye ve gideceğimiz başka bir vatanımız yok, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmalıyız? dedi. MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Pazar esnafı ziyaretinde esnafları tek tek gezerek MHP´nin politikalarıyla ilgili esnafları bilgilendirdi. Tuna, ?Üretici birlikleri daha etkin hale gelecek. Tohum, fide, fidan üretimi ve geliştirilmesini destekleyeceğiz. Dışa bağımlılık son bulacak. Çiftçilerimiz için mazot, gübre, ilaç tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak. Mazotu da 1 lira 75 kuruş yapacağız" dedi. Stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, zeytin, ve meyve üretimi ve enerji bitkileri gibi ürünlere özel destekleme programları geliştireceklerini ifade eden Tuna," Bu ürünlerle ilgili fiyat garantisi vereceğiz. Et ve süt ürünlerinde garanti fiyat uygulamasına geçilecek. Aynı zamanda hayvan kaçakçılığının da önüne geçeceğiz" dedi.

AKP iktidar olmazsa sosyal yardımlar kesilecekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıyorlar

Özellikle AKP´nin seçimler öncesinde vatandaşları yanıltıcı bilgiler verdiğini kahve ziyaretlerinde dile getiren Tuna, ?AKP iktidar olmazsa sosyal yardımlar kesilecekmiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıyorlar. Böyle bir şey yok. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında sosyal yardımlar artarak devam edecektir. Seçim beyannamemizde bu konulara ayrıntılı olarak yer verdik. Her ailenin bir ferdine iş imkanı sağlayacağız. İş buluncaya kadar asgari ücretin yarısı kadar 700 tl işsizlik maaşı vereceğiz. Ev hanımlarımızı da düşündük. İş yaşamına katılımlarını sağlayıncaya kadar ev ekonomisine katkı sunmaları için ev hanımlarına da asgari ücretin yarısı kadar 700 tl maaş vereceğiz. Engelli muhtaç yardımı 600 tl yapacağız. Yaşlılarımız için ödenen 65 yaş aylığı 300 tl olacak. Ev sahibi olamayan vatandaşlarımız içinse 250 tl konuk yardım desteği sağlayacağız. Gençlerimiz bizim için çok önemli bu nedenle iş kurmak isteyen gençlerimize yarısı hibe olmak üzere 50 bin lira girişimcilik kredisi vereceğiz.  Her öğrenciye 10 bin tl kadar öğrenim katkısı sağlayacağız. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen gençlerimize 10 bin tl tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz kredi alabilmelerini sağlayacağız. Öğretmen atamalarını 40 bini 2016 yılının Şubat ayında olmak üzere 120 bin öğretmen atamasını sağlayacağız. Sosyal devlet ilkesi neyi gerektiriyorsa vatandaşımız için Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz onu yapacağız? şeklinde konuştu.

Küresel güç Türkiye vizyonumuzu kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştireceğiz

Tuna; Milliyetçi Hareket Partisi´nin Türkiye´yi küresel güç ve lider ülke yapmak istediğini belirterek "Bunun için kısa, orta ve uzun vadeli hedefler oluşturdu. Ülkemizde huzurun tesisi, onarım ve atılım, bölgesel güç, küresel aktör Türkiye. Küresel güç Türkiye vizyonumuzu kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştireceğiz. Türkiye ´nin onarılması, çözülen milletin bütünleştirilmesini, demokrasinin güçlendirilmesini sağlamak; ekonomik, siyasi, sosyal ve teknolojik alanlarda yapılacak atılımlarla Türkiye´yi içine girdiği kısır döngüden çıkarmak için çalışacağız. Türkiye ´nin bölgesel güç haline gelmesi, siyasi ve sosyal sorunları aşarak küresel ölçekte söz sahibi olmasını sağlayacağız. Bu çalışmalarımızın sonucunda Türkiye küresel bir güç olacaktır. Adaleti ve huzuru sağlayacak yeniden tesis edecek tek parti Milliyetçi Hareket Partisi dir. Ulusal bütünlüğümüze ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız" dedi.