1 Kasım Rekabeti Kızışacak Mı?

1 Kasım Rekabeti Kızışacak Mı?

Siyasi otoriteler MHP´li Milletvekili Kürşat Tuna´nın Ayhan Gider ´e yönelik sert eleştirilerini ?siyasi rekabetin doğal sonucu? olarak yorumluyor

Bir kısım otoritenin 1 Kası seçimlerinin ikisi arasında geçeceği kanısına vardığı MHP´li Kürşat Tuna ile Ak Partili Ayhan Gider arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Ak Partili Ayhan Gider´in yaptığı bir değerlendirmede MHP lideri Devlet Bahçeli´ye verdiği sözü hatırlatmasından sonra Kürşat Tuna´nın kendisine ağır eleştiriler ile cevap vermesi siyasi kamuoyunda yankı buldu.

MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna, Ayhan Gider´in yorumuna uzun bir yazılı açıklama ile cevap vermesi ve Gider´i ağır dil ile eleştirmesi, ikili arasındaki rekabetin yansıması olarak değerlendiriliyor. Bir kızım siyasi otoritenin Çanakkale´de 1 Kasım seçimleri ile ilgili yaptıkları öngörü değerlendirmelerinde ?ya Ayhan Gider ya Kürşat Tuna? şeklinde yorum yapması ikili arasında doğal bir rekabetin kendini hissettirdiği görüşünün ağırlık kazandığı ifade ediliyor.

MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna´nın ?Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli´nin milliyetçiliğini sorgulamak Ayhan Gider ´in haddine değildir?, ?Ne bizim ne de Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren Çanakkaleli seçmenlerin Ayhan Gider´den alacağı en ufak bir milliyetçilik dersi yoktur? gibi sert sözleri Ak Parti ve Ayhan Gider cephesinde henüz karşılık bulmazken ne Ak Partiden ne de Ayhan Gider ´den karşı bir cevap gelmedi.