Savaş Kapitalizmin Bir Oyunudur

 Savaş Kapitalizmin Bir Oyunudur

Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından Avrupa Birliği Erasmus + programı kapsamında düzenlenen Peace 2015 projesi kapsamında 9 ülkeden Çanakkale´ye gelen 36 katılımcı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ı ziyaret ettiler.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından, Avrupa Birliği Erasmus + programı kapsamında düzenlenen Peace 2015 projesi Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi tarafından da destekleniyor.  Bu proje kapsamında Çanakkale´ye g gençler Belediye Başkanını da ziyaret ettiler. Gençlerle bir araya gelen Başkan Gökhan ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Gökhan Proje içerisinde yer alan Yunanlı gençlere ´de Yunan Halkının yanında olduklarını söyledi Gökhan "Öncelikle Yunanların liderlerinin göstermiş olduğu kararlılığından dolayı kutluyorum Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Halkı olarak Yunan halkının yanındayız" dedi.

Birbirinize İnsan Olarak Bakın

Belediye Başkanı Gökhan konuşmasının devamında gençlere nasihat verdi "Barış için her zamanki sloganımız Yurtta Sulh Cihanda Sulh´ oluyor. Özellikle Atatürk´ün  Anzac ailelerine hitabı bizi barışa daha da bağlamıştır. Bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil. Bugün dünyanın birçok yerinde savaşların sürdüğünü görmekteyiz. Dolayısı ile gençlerin gelecek için savaşması gerektiği gibi bir algı ile karşı karşıyayız.  İnsanlar Savaş içerisinde değil barış içerisinde yaşamalı. Biz de olaylara insanlık açısından bakıyoruz ve bütün dünya insanlarının kardeşlik içerisinde yaşamalarını umut ediyoruz ve ona inanıyoruz. Savaş kapitalizmin bir oyunudur. Bizim Buna karşı uyanık olmamız lazım Kapitalizm insan sömürüsü üzerine kurulmuş bir sistemdir. Bunun örneğini de bugün Batıda Yunanistan´da görüyoruz.  Aynı şekilde Orta doğudaki savaşların zengin petrol nedeni ile Afrikadaki savaşların da zengin madenler nedeni ile yapıldığını biliyoruz. Beynimizden savaşı çıkarmak ve barışa kontsantre olmamız şart. Gençlerden tek isteğimiz bilime yönelmeleri ve barış içinde dostluklarını pekiştirmek. Burada da ben karşımda Türkiye vatandaşı görmüyorum karşımda insan görüyorum siz de birbirinize insan olarak bakın" dedi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından 9 ülkeden Çanakkale´ye gelen 36 katılımcıya Çanakkale´yi anımsatan çeşitli hediyeler verildi.