?Paralel Yapının Tetikçisi Korunup, Kollanıyor?

 ?Paralel Yapının Tetikçisi Korunup, Kollanıyor?

CHP Milletvekili Muharrem Erkek, eski ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner döneminde paralel yapının Çanakkale´yi dizayn etmek için kurduğu karanlık site ve gazetelerin yöneticiliğini ve mahlaslı yazarlarından birisi olduğunu kabul eden şahsın AK Partililerce tetik

CHP Milletvekili Muharrem Erkek, son günlerde kamuoyunda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ı hedef alan paralel yapının da bir dönem tetikçiliğini yapan gazetecinin AK Parti yöneticileri tarafından korunup kollandığını ve tetikçilik yaptırıldığını iddia etti. Milletvekili Muharrem Erkek yaptığı açıklamada; ?Çanakkale´nin yüzde 54,4 oyu ile seçilmiş belediye başkanını demokrasiden,  barıştan kardeşlikten yana koyduğu tavırlar nedeniyle hedef gösterenler, algı operasyonları yapanlar en güzel yanıtı Çanakkale halkından alacaklardır. Her dönem gücün yanında tetikçilik yapanlar da vicdanlarıyla baş başa kaldıklarında acaba kendilerini affedebilecekler midir?

 

HER DÖNEM GÜCÜN YANINDA TETİKÇİLİK YAPANLAR..

 

?Bu kentte paralel yapının yayın organı olduğu herkes tarafından bilinen bir sitenin ( ki bu site kapatılmıştır ) yöneticisi olan,  Laçiner döneminde Laçiner´in ve cemaatin tetikçiliğini de yapan,  FETÖ üyesi olduğu için korkudan sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan, yönettiği sitenin bir kısım yazarları tutuklanmış bir kısım yazarları da kurumlarından ihraç edilmişken, tetikçilik yaptırılmak amacıyla korunan birinin sosyal medya üzerinden belediye başkanımızı yıpratmaya çalışması beyhude ve zavallı bir çabadır.  Etik değerlerden yoksun ilkesiz davranışları nedeniyle herkes bir gün mutlaka hesap verecektir.  Bu tip kişilerin korunmasının nedeni de anlaşılmakta, bu kişilere tetikçilik yaptırıldığı açıkça görülmektedir? dedi.

 

Milletvekili Muharrem Erkek 19 Eylül tarihinde çevre katliamına dur demek amacıyla Cerattepe davasına CHP´li milletvekilleri ile katılacağını da açıklayarak; ?19 Eylül 2016 Pazartesi günü Rize İdare Mahkemesi´nde başlayacak Cerattepe davasını izlemek üzere partim tarafından görevlendirildiğimden yarın Ankara üzerinden Trabzon´a uçacağım. Pazartesi sabahı Artvin halkıyla buluşarak Kazdağları´ndan Cerattepe´ye haklı mücadelemiz için dayanışma göstereceğiz? dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH´TAN RAHMET DİLİYORUM

 

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle çok sayıda şehit verildiğine dikkat çeken Muharrem Erkek; ?Ülkemizde barış, huzur ve birlikte kardeşçe yaşama kültürü hiçbir dönemde olmadığı kadar ciddi tehdit altında.  Yine şehitlerimiz var.  Şehitlerimize rahmet,  ailelerine sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum. Terör, bir insanlık suçudur ve nereden gelirse gelsin tereddütsüz kınanmalı, kararlılıkla reddedilmelidir. Bir dönem Kilitbahir Köyü´nde yaşayan hemşerimiz,  sanatçı,  yurtsever,  Cumhuriyet aşığı Tarık Akan´ı bugün sonsuzluğa uğurlayacağız. Tarık Akan demokrat kişiliği ile ve duruşuyla bizlere yol gösterecek, ışıklar içinde uyusun? dedi.

 

?DEMOKRASİNİN HASAR GÖRDÜĞÜ HER ÜLKEDE DARBE OLUR?

 

Demokrasinin hasar gördüğü ve siyasi iktidarların ülkeyi iyi yönetemediği ortamlarda darbe zihniyetinin ortaya çıktığına dikkat çeken Muharrem Erkek; ?Ülkemiz, 15 Temmuz gecesi hiç hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya kaldı. Darbelere giden süreçler siyasi iktidarların ülkeyi iyi yönetemediği ve iktidar gücünü halkın aleyhine istismar ettiği,  demokrasinin zayıfladığı dönemlerden beslenirler. Laik düşüncenin egemen olmadığı, siyasal uzlaşma kültürünün gelişmediği, hukuk ve adalet sisteminin çökertildiği ve özgürlüklerin kısıtlandığı dönemlerde gerçek bir demokrasiden söz edilemez.  Demokrasinin hasar gördüğü her ülke, darbe ve iç savaş tehdidiyle karşı karşıyadır.  Demokrasiyi geliştirmek,  güçlendirmek ve korumak da, başta iktidar partisi olmak üzere demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan tüm siyasi partilerin en büyük görev ve sorumluluğudur. CHP bu bilinçle, 15 Temmuz darbe girişiminin ilk andan itibaren karşısında olmuştur. Türkiye´yi askeri vesayet altına almak isteyenler kadar, demokrasiyi diktatoryal hedeflerine ulaşmak amacıyla bir araç olarak kullanmak isteyen siyasi darbe heveslileri de karşılarında her zaman CHP´yi bulacaktır.?

 

OHAL İLE ÜLKE ?TEK ADAM´ İRADESİNE TESLİM EDİLDİ

 

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında alınan OHAL kararını da eleştiren Muharrem Erkek; ?AKP´nin ülkeye yaşattığı olağanüstü hal sürecinde, 12 Eylül darbe hukukunun ve zihniyetinin devam ettiğini görmek son derece düşündürücüdür.  Bu süreçte 45 gazete,  23 radyo, 18 televizyon, 15 dergi, 29 yayınevi ve 3 haber ajansı kapatılmış, 120 gazeteci gözaltına alınmış, 26 gazeteci tutuklanmıştır. 15 Temmuz gecesi darbeye teşebbüs edenler kaybetmiştir ama demokrasimiz de kazanamamıştır.  Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri ile ülke ?tek adam´  iradesine teslim edilmiştir.?

 

?Ülkemizi demokrasi ve özgürlüklerden hızla uzaklaştıran AKP zihniyetinin,  kentimizde de barışı hoşgörüyü ve kardeşliği zedelemesine asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasinin öznesi, insandır. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Hıristiyan-Müslüman, zengin-yoksul değil, insan.. Farklı renklerin, düşüncelerin ve kültürlerin Anadolu´nun en büyük zenginliği olduğunu unutanlar bu topraklara barışı getiremeyeceklerdir. Çanakkale ile Sur Kentinin kardeşliğine dahi tahammül edemeyenler,  bu iki kentte yaşayan insanları birbirlerine ötekileştirmek, yabancılaştırmak ve bizi bölmek mi istemektedirler?  Faşist zihniyet,  Sur kentinde AKP´ye oy veren binlerce yurttaşımızın da bizim kardeşimiz olduğunu ve kültürel zenginliğimizi maalesef bilinçli olarak reddetmektedir. Barışın kenti Çanakkale bu güzel ülkenin her köşesinde yaşayan insanlarla kardeş olmaya devam edecektir.  Çünkü CHP ve sosyal demokrasi, ülkemizin birleştirici gücüdür.?

 

?Siyaset kurumu ve herkes halkın kutuplaştırılmasına,  kışkırtılmasına,  çatışma potansiyelinin tahrik edilmesine dönük her türlü girişim ve ortamı ortadan kaldırmakla sorumludur. Ülkemizin geleceği tam demokrasidedir.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün topluma açık çağrımızdır: Güçlü bir parlamenter sistem,  hukukun üstünlüğü,  özgürlükçü demokrasi ve barış için her türlü çabayı göstermeye hazırız.  Bu tarihi sorumluluktan kaçmak,  bu vatana ihanet etmektir? iadelerini kullandı.