? Kaynak Gönderin Yapayım?

? Kaynak Gönderin Yapayım?

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Bölge Hastanesi´ne giden yolun halen yapılamadığını, Kepez Belediyesinin de bütçesinin bu yolu yapmaya yetmeyeceğini bir kez daha açıklayarak siyasilere seslendi; ?Bende para yok, illa 18 Mart´ta bu h

Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan, 18 Mart 2017 tarihinde hizmete açılması planlanan Çanakkale Bölge Hastanesi´nin yol yapım ihalesinin halen gerçekleştirilmediğini düzenlediği basın toplantısıyla bir kez daha dikkat çekti. Başkan Mutan yaptığı açıklamada; ?Kepez´de yapılmakta olan modüler olarak 700, temelde 400 yataklı bölge hastanesin acilen yola ihtiyacı var. Bunu inatla dillendirmeye devam edeceğim, aynı Huzurevinde olduğu gibi. Orada da gecikerek de olsa tamamlanan bir Huzurevimiz oldu. Burada da gecikmeden bu hastane yolunun yapılması noktasında ilin siyasi büyüklerinden mevcut hükümetin vekillerinden kamuoyu aracılığı ile yardım talebinde bulunmak istiyorum. Konuyu Milletvekillerimizden biriyle görüştüm Sayın Ayhan Gider ile Bülent Bey yurt dışında olduğundan dolayı görüşemedik ama sanıyorum basın yoluyla kendisinin de bilgisi olmuştur? dedi.

 

?İL ÖZEL İDARESİ 10 YIL ÖNCE LAPSEKİ-ÇANAKKALE YOLUNA KAYNAK AKTARMIŞTI?

 

Başkan Ömer Faruk Mutan açıklamalarının devamında İl Özel İdaresi yetkililerin böyle bir kaynak aktaramayacaklarını kendisine ilettiklerini söyledi. İl Özel İdaresinin 10 yıl kadar önce Çanakkale-Lapseki karayolunun yapılması için İl Özel İdare bütçesinden kaynak aktarıldığını hatırlatarak yaptığı konuşmada; ?İl Özel İdare bütçesi köy bütçesi değildir. Kepezde bir ilkokul yapıyorlar, müteahhit de bir sorun çıkınca bu okulu İl Özel İdaresi yapıyor. O bütçeden yapılıyor. Madem bütçeden okul yapılıyor neden bu hastanenin yolunu yaptırmıyorlar? Yapılan hastane bölge hastanesidir, tüm köylerden beldelerden bu hastaneye binlerce hasta gelecek. İl Özel İdaresi bunun yapılamayacağını söylüyor. Neden yapılamasın? Biz neden oy veriyoruz ki o zaman bunlara?  Yazı yazdım 15 günü bulacak cevap gelmesi ama beni ziyaret etti genel sekreter ?yapamayız´ dedi. Ben yazdığım dilekçemde gerekçelerimi, neden yapılması gerektiğini söyledim. Kamuoyu da bunu bilsin. Kamuoyu ile de şunu paylaşmak istiyorum; bu yol İl Özel İdare bütçesi ile yapılabilir. Ya da oy kullanmayalım, ilçeler, beldeler köyler oy kullansın. Biz oy veriyorsak o bütçeden kaynak aktarılması noktasında, Valimize de arz ettim, valimiz olur verirse bu yolu İl Özel İdaresi yapabilir. Vali bey bana yazı yazmışlar 2-3 aya kadar bu hastaneyi açacağız, yolu yap diye, param yok. Verin para yâda İl Özel İdaresinden ihale edin yapın. Açıkça söylüyorum; param yok ben yapamam. Siyasilere sesleniyorum kaynak aktarılmasında yardımcı olsunlar. Araya girsinler destek olup kaynak aktarılmasını sağlasınlar. İl Özel idaresi 10 yıl kadar önce Lapseki-Çanakkale arasındaki karayolunun yapılması için müteahhit firmaya ödenmek üzere bütçesinden kaynak aktarmıştı. Bilgileri ben buldum, isteyen İl Özel İdaresinden bu bilgileri bulabilir? dedi.