?Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı? Kampanya

 ?Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı? Kampanya

Kent Konseyi, Kent Müzesi, Çanakkale Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, BARO, UNİCEF, İnsan Hakları Derneği, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi, Boreas Kadın ve Sanat Derneği ortaklığında oluşturulan ?Kadına ve Ço

Bu kampanya; Kent Konseyi, Kent Müzesi, Çanakkale Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında Kent Müzesinde 1 yıldır  sürdürülen ?Kentte Kadına Şiddet? başlıklı farkındalık çalışmasının devamı olacak. 5 Ekim´de başlayacak kampanya ile çalışmanın içeriği genişletiliyor ve çalışma yaygınlaştırılıyor. Çalışma Grubunun, ?Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı? kampanyasıyla, kentte kadın ve çocukların karşılaştıkları şiddete dikkat çekmek, çocukların karşılaştıkları ihmal ve istismara karşı  farkındalık yaratmak ve soruna yönelik toplumsal kültürün değişmesine katkı sağlamak, şiddetin toplumsal yaşamamızdan çıkartılması hedeflenmekte.

Bu hedef doğrultusunda kurumsal ve bireysel katılımlar ile katkıların en üst düzeyde sağlanabilmesi kampanyanın temel ilkelerinden biri.Kampanyanın merkezinde yer alan ?şiddet? teması, sadece şiddet gören kadın ve çocukların karşılaştıkları ihmal ve istismarla sınırlı kalmayacak, şiddet uygulayanlar ile toplumsal, kurumsal ve yasal sorumluluk ve sorunlarla birlikte ele alınacak. ?Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı Çalışma Grubu?, kampanya süresince sergi, konferans, seminer gibi bir çok aktiviteyi gerçekleştirecek. Kent Müzesinde ?Kentte Kadına Şiddet? başlıklı süreli sergi devam ederken,  İzmirli sanatçı Ece Malkoç ve ekibinin hazırladığı? Çocuk İstismarına Dur De? Kırkyama sergisi de 5Ekim´den itibaren Kent Müzesi´nde sergilenmeye başlayacak.

Barbaros, Cevatpaşa, Esenler, İsmetpaşa ve Namık Kemal Mahalle Meclislerinin düzenlediği ve 16 parçadan oluşan ?Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı? Poster Panolar, 31 Aralık´a kadar mahallelerde  kaldırımlar, parklar, site bahçeleri, alışveriş merkezleri gibi açık ve kapalı işlek alanlarda sergilenecek. Mahalle Meclislerinin salonlarında 3 haftada bir ?Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet? konusunda farklı yönlerdeki bilgilendirmeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube´den uzmanlar ile  hukukçular tarafından yapılacak. Ayrıca kampanya sürecinde yer alan önemli günlerde özel söyleşi ve konferanslar gerçekleştirilecek.

 

6 Ekim´den itibaren başlayacak ve 12 hafta sürecek olan  ?Kadının İnsan Hakları Eğitimi? Esenler, Barbaros ve İsmetpaşa Mahalle Meclisinde toplamda 75 kadına sertifikalı seminer gerçekleştirilecek. Kampanya boyunca yerel TV kanallarında programlar gerçekleştirilecek, bilgilendirme ve eğitime yönelik filmler gösterilecek. Kampanya süresince kampanyayı oluşturan kurumlar, kendi programları doğrultusunda etkinliklerine devam edecek.