? Hdp ? Akp ? Pkk Birlikte Yürüyordunuz?

? Hdp ? Akp ? Pkk Birlikte Yürüyordunuz?

Çanakkale Milletvekili Öz, TBMM Genel Kurulu´nda CHP Grubu adına söz alarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı´nın bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Orman Bakanı´nın Ormana bakış açısını eleştirerek başlayan Öz, ?"orman" deyince Orman Bakanının aklına, dikilen fidanlar geliyor. Orman, dikilen fidanlardan mı ibarettir sadece? Yok, köprü ve havalimanı inşaatlarına, Çanakkale´nin Kazdağları ve Biga Yarımadası´nda termik eliyle ormanların yok edilmesine ve bozkırın ortasında Atatürk Orman Çiftliğini kurarak tüm Anadolu´ya bir mesaj veren Atatürk´ün mirasının talanına seyirci kalacaksınız, sonra çıkıp "Şu kadar ağaç diktik." Diyeceksiniz dedi.  Ülkemizde devam eden yangın nedeniyle konuşmasını bütçe ağırlıklı yapmayacağını ifade eden Öz, HDP-AKP-PKK-MİT´in yürüttüğü açılım politikalarını sert ifadelerle eleştirdi.

Türk Milletini Balık Hafızalı Mı Zannediyorsunuz?

Konuşmasına devam eden Öz, Buradan her iki gruba da sormak istiyorum: Siz sahiden Türk milletini balık hafızalı mı zannediyorsunuz? "Analar ağlamasın." dediniz, "çözüm süreci" dediniz, adına "açılım" diyerek HDP, AKP, PKK, MİT birlikte hareket ettiniz. O zaman CHP olarak size açık açık söyledik, devlet terör örgütleriyle pazarlık yapmaz dedik, süreci böyle yönetirseniz içinden çıkılmaz bir hâl alır dedik, Parlamentoyu devreden çıkaran, kapalı kapılar ardında kotarılmaya çalışılan bu yaklaşım doğru değil dedik. Siz terör örgütü yöneticileriyle Oslo´da, İmralı´da, Kandil´de münasebet yaşarken bu yol doğru değil dedik, sizi uyardık diyerek konuşmasını sürdürdü.