Belediye 1 yıl Direndi, Gestaş İki Günde Açtı

Belediye 1 yıl Direndi, Gestaş İki Günde Açtı

Çanakkale Belediyesi´nin 1 yıl önce alınan İl Trafik Komisyonu iskele araç gişe girişi yol genişletme kararını Kurban Bayramı öncesinde yerine getirdi, GESTAŞ, iki günde 3. araç gişeyi hizmete açtı

Çanakkale trafik sorununun çözümü için 28 Eylül 2017 tarihinde alınan İl Trafik Komisyonu kararı 1 yıl sonra uygulandı, Çanakkale Belediyesi ekipleri iskele araç gişe çıkışını genişletti, 1 yıldır yol genişletme çalışmasını bekleyen GESTAŞ iki günde 3. Araç gişeyi hizmete açtı. 
 
Çanakkale´de yaz aylarında ve hafta sonlarında iskele yoğunluğu nedeniyle yaşanan trafik problemi için önemli bir adım atıldı. Çanakkale Belediyesi ekipleri, Çanakkale İskelesi araç giriş yolunu 1 şerit daha genişletti, Gestaş halihazırda bulunan 3. Araç gişeyi hizmete soktu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan´ın geçtiğimiz günlerde Çanakkale şehir içi trafik sorunu için eleştirdiği Çanakkale Belediyesi, konuyla ilgili Gestaş ve Çanakkale Valiliği´ni suçlamıştı. Ancak bir gün sonra gerçek sorumlunun Çanakkale Belediyesi olduğu ortaya çıktı. 28 Eylül 2017 tarihinde alınan İl Trafik Komisyonu kararında Çanakkale Belediyesi´nden iskele giriş ve çıkış yollarının genişletilmesi istenmişti. Çanakkale Belediyesi, o günden bu yana bu konuyla ilgili bir girişimde bulunmazken Gestaş da bu konuda İl Trafik Komisyonu´na bildirimde bulunmuştu. Kurban Bayramı öncesi olayın tekrar gündeme gelmesi ve vatandaşın artık isyan noktasına gelmesi, Çanakkale Belediyesi´ni yolu genişletme çalışması konusunda harekete geçirdi. 
1 YIL NEDEN BEKLENDİ?
9 Ağustos 2018 günü toplanan İl Trafik Komisyonu, Kurban Bayramı öncesinde komisyon üyeleriyle bir durum değerlendirmesi daha gerçekleştirdi. Çanakkale Belediyesi´nden yol genişletme çalışmalarının bir an önce başlatılması talebinde bulunuldu. Belediye ekipleri, 1 yıl önce alınan kararı geçtiğimiz günlerde uyguladı, Gestaş´ın da uzun süredir beklediği yol genişleme çalışması gerçekleşmiş oldu. 
ÖNCE YOL SONRA GİŞE
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın, Çanakkale İskele giriş yolunu genişletmeden Gestaş´tan gişe açma beklentisinin aksine Çanakkale Belediye ekipleri önce iskele yolunu genişletti, hemen akabinde Gestaş yetkilileri de kısa sürede 3. Araç gişeyi hizmete açtı.